terug

Inspiratiemiddag Groene Metropool

Wanneer:
13 september 2018 @ 12:30 – 16:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-09-13T12:30:00+02:00
2018-09-13T16:30:00+02:00
Waar:
De Bastel, Nijmegen
Kosten:
€ 199,- per persoon, leden van Groenkeur krijgen korting en betalen € 99,

ontwikkelt

Aantrekkelijk en veelzijdig groen is bepalend voor de kwaliteit van leven in steden. Dat is inmiddels geen nieuws meer. Maar, wat is er nodig om de waarde van het groen voor woongenot, recreatie, gezondheid, klimaatbestendigheid en vestigingsklimaat te benutten? Hoe geef je de groene inrichting en het beheer vorm in de dynamiek van stedelijke netwerken?

 

Nijmegen vergroent!

In Nijmegen werkt de gemeente, samen met Staatsbosbeheer, aan een stevige vergroening van de Waalkade, de ontwikkeling van een rivierpark en de inrichting van de Stadswaard. Dat levert, in een aantal stappen, een stevig groenblauwnetwerk op waarmee het stadcentrum en de uiterwaarden worden verbonden.

De ontwikkeling in Nijmegen is een mooi, inspirerend voorbeeld van de manier waarop de kracht van groen kan worden benut. Het illustreert ook wat samenwerking tussen gemeenten en groenbeheerders – over de stadsgrens heen – op kan leveren.

 

Groene Metropool

Staatsbosbeheer werkt – onder de vlag van het Programma Groene Metropool – met gemeenten aan het bouwen en beheren van groenstructuren in stedelijke netwerken; structuren die wijkgroen en stadsparken verbindt met de natuurgebieden en het landschap buiten de stad Zo’n structuur werkt als een groene nutvoorziening. Het biedt niet alleen ruimte om te fietsen of wandelen, te werken of elkaar te ontmoeten, maar kan het helpen klimaateffecten op te vangen en draagt bij aan een het vestigingsklimaat.

Wilt u meer leren over het benutten van de kracht van groen en over het concept van de Groene Metropool? Kom dan 13 september 2018 naar de inspiratiemiddag (incl. excursie) in de Bastei in Nijmegen.

  • Hoe verbindt de gemeente Nijmegen stad en natuur met elkaar?
  • Hoe kunt u de Groene Metropool-gedachte inzetten binnen uw gemeente?
  • Hoe u bewoners betrekt bij de vergroening van de stad?
  • Welke ingrepen kunt u doen om de verbinding met stad en de natuur tot stand te brengen?