terug

Innovatieve technieken in grondwater

Wanneer:
14 februari 2019 @ 13:30 – 16:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-02-14T13:30:00+01:00
2019-02-14T16:30:00+01:00
Waar:
Amsterdam
Kosten:
Gratis
Contact:
Werkgroep Stedelijk Grondwater

Innovatieve technieken in grondwater

De eerstvolgende bijeenkomst van de Werkgroep Stedelijk Grondwater zal plaatsvinden op donderdag 14 februari 2019, 13:30 tot 16:30 uur in Amsterdam en heeft als thema: innovatieve technieken in grondwater.

 

Thema: deze middag passeert een aantal technieken de revue, die innovatief zijn of minder bekend in het stedelijk grondwaterbeheer. In de presentaties komen technieken aan bod zoals boorgatmetingen, geleideradar, glasvezelmetingen en HPT-sonderingen met continue doorlatendheidsmeting. De nieuwe methoden kunnen de ondergrond en het grondwater beter in kaart brengen, waarbij meer informatie vrij komt over bodemtemperaturen, stroomsnelheden en doorlatendheden. De discussie gaat vervolgens over de ervaringen en toepassingsmogelijkheden voor het stedelijk grondwater.”

 

Locatie: gemeente Amsterdam, Congreszaal, Voormalige Stadstimmertuin 4-6, 1018 ET Amsterdam.

Parkeren: er is geen eigen parkeergelegenheid. De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (metrohalte Weesperplein).

 

U kunt zich kosteloos aanmelden voor de bijeenkomst via werkgroepstedelijkgrondwater@gmail.com. U krijg geen bevestiging van uw aanmelding; uw e-mail is voldoende.

 

Werkgroep Stedelijk Grondwater

Jelle Buma, Wouter Kooijman, Hanna Borren, Mark Kramer en Jeroen de Jong

De Werkgroep Stedelijk Grondwater is een onafhankelijk forum voor uitwisseling van kennis op dat gebied. Voor meer informatie en de presentaties van eerdere bijeenkomsten bezoekt u de website www.werkgroepstedelijkgrondwater.nl