terug

Hoe kies je voor duurzame materialen bij stadsinrichting?

Wanneer:
9 december 2013 @ 15:00 – 17:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2013-12-09T15:00:00+01:00
2013-12-09T17:30:00+01:00
Waar:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Nederland
Kosten:
Gratis

Benieuwd hoe u op een duurzame manier een plein kunt (laten) aanleggen? Op maandag 9 december 2013 organiseert Duurzame Pleinen een informatieve bijeenkomst waarin zowel de milieu- als de mensvriendelijke aspecten van het inrichten van een plein aanbod komen.

Programma

Twee Amsterdamse Wethouders, Nevin Özütok en Dirk de Jager, zullen aanwezig zijn om hun visie op duurzaamheid in de openbare ruimte te delen!

Nevin Özütok is sinds 2010 wethouder in Amsterdam Oost. Ze zet zich hierbij vooral in voor duurzaamheid en een groene economie. Dirk de Jager is als wethouder in Amsterdam-West veel betrokken bij de (her)ontwikkeling van pleinen. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet om het stadsdeel groener en socialer te maken.

Daarna volgen allerlei geleerde lessen hoe je voor duurzame materialen bij stadsinrichting kunt kiezen. Wat zijn de belangrijkste hordes met betrekking tot gerecycled staal voor bankjes? En hoe zorgt u ervoor dat het hout van de hekjes geen oerbossen heeft vernietigd?

Liesbeth Unger coördinatrice van het project Duurzame Pleinen en oprichtster van Human Rights @ Work het adviesbureau in Nederland dat gespecialiseerd is in de relatie tussen internationale mensenrechten en bedrijven. Paul van Hoek is projectleider openbare ruimte bij het projectbegeleidingsteam van het ingenieursbureau Stadsdeel Oost. In deze functie is hij betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van het duurzame Beukenplein.

In een paneldiscussie over natuursteen zal naar de sociale en milieu aspecten in de toeleveringsketen worden gekeken en hoe je hier rekening mee kunt houden in aanbestedingen. Niet alleen wordt er gekeken naar de vraagkant (hoe koop je kinderarbeidvrij in?) maar ook naar de aanbodkant (hoe ga je als leverancier om met de duurzaamheidseisen?)

Een vertegenwoordiger van de Natuursteen branchorganisatie betrokken bij het Europese Responsible Stone Program. Leonie Blokhuis van Stop Kinderarbeid heeft een toolkit gemaakt hoe overheden kunnen inkopen zonder kinderarbeid.

Kijk voor meer informatie op de website Duurzame Pleinen.