terug

Geluk in de openbare ruimte

Wanneer:
28 maart 2018 @ 13:00 – 17:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-03-28T13:00:00+02:00
2018-03-28T17:00:00+02:00
Waar:
gemeentehuis Etten-Leur
Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Nederland
Kosten:
gemeentelijke leden Stadswerk gratis, overige leden 35,00, niet-leden 225,00
Contact:
Stadswerk
0318-692721.

Highlights
Henri van der Vegt (Metroplex Urban Location Management)
“Ik neem u mee langs diverse voorbeelden van projecten die vastgoed en gebouw, locatie en ‘place’ (inclusief spelen) en gebied en omgeving integreren”

Presentatie Jaap Verkroost en Johan Oost (Platform Ruimte voor de Jeugd)
“Welke betekenis heeft de openbare ruimte voor de jeugd? En hoe ziet een jeugdvriendelijke buitenruimte er uit? We bieden u een interactieve presentatie met veel voorbeelden.”

Presentatie Laura Hamers (gemeente Etten-Leur) en excursie naar skatepark Etten-Leur
“Ik vertel u over een uniek co-creatieproject met omwonenden, jongeren en andere belanghebbenden. Daarna gaat u in gesprek met jongeren over de wijze waarop zij geluk hebben gecreëerd in de openbare ruimte en wat dit voor de wijk betekent.”

Achtergrond en bijeenkomst
Gelukkige steden hebben de toekomst. Maar wat is geluk? En hoe kan de openbare ruimte benut worden om geluksbeleving te bevorderen? Dan gaat het bijvoorbeeld over werken aan een gezonde stad, the next economy en om een andere kijk op mobiliteit. Op 28 maart leert u er meer over tijdens deze bijeenkomst van regio Zuidwest in Etten-Leur.

Programma
13:30 uur Inloop

14:00 uur Aftrap door dagvoorzitter Annelieke Selbach (gemeente Etten-Leur)
Annelieke geeft een inleiding waarbij ze de vertaling maakt van geluk vanuit de wetenschap naar de openbare ruimte.

14:15 uur Presentatie Henri van der Vegt (Metroplex, urban location management)
Henri van der Vegt vertelt in zijn presentatie over de toenemende aandacht voor geluk bij het inrichten en beheren van de openbare ruimte. De locatie en situatie zijn vaak erg bepalend voor de stedelijke opgave en de kansen. Henri neemt u mee langs diverse voorbeelden van projecten die vastgoed en gebouw, locatie en ‘place’ (inclusief spelen) en gebied en omgeving integreren.

14:45 uur Pauze

15:00 uur Presentatie Platform Ruimte voor de jeugd
Platform Ruimte voor de Jeugd: Kinderen en jongeren zijn intensieve gebruikers van de openbare ruimte. Een jeugdvriendelijke inrichting en beheer van de openbare ruimte komen direct aan de jeugd ten goede. Kinderen en jongeren hebben een fijne jeugd, kunnen zich breed ontwikkelen en krijgen de boodschap dat ze welkom zijn in de samenleving. Welke betekenis heeft de openbare ruimte voor de jeugd? En hoe ziet een jeugdvriendelijke buitenruimte er uit? Een interactieve presentatie met veel voorbeelden. M.m.v. OBB Speelruimtespecialisten.

15:45 uur Wat een geluk! Jongeren hebben zelf mee ontworpen aan de skatepark
Laura Hamers (gemeente Etten-Leur) en Maurice de Wit van Surplus Welzijn vertellen over het co-creatie traject met jongeren èn omwonenden en aansluitend gaat u op excursie naar het skatepark Brabantpark Etten–Leur voor een ontmoeting met de jongeren. Zij vertellen u wat de skatebaan betekent voor hun geluk en de beleving van de openbare ruimte.

16:30 uur Borrel