terug

Digitaal werken is de toekomst! Fietsbrug Cuijk-Mook als casus

Wanneer:
22 juni 2016 @ 13:30 – 17:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2016-06-22T13:30:00+02:00
2016-06-22T17:00:00+02:00
Waar:
Stadskantoor Gemeente Nijmegen
Kosten:
Gratis

Hoe maak je als RO-project de oversteek naar digitaal werken?

In de Omgevingswet is al vastgelegd dat er in 2018 digitaal gewerkt moet gaan worden. Maar hoe doe je dat bij een ruimtelijk project? René Duifhuizen, projectmanager gemeente Nijmegen van de nieuwe brug ‘De Oversteek’ bouwt nog een brug, maar werkt nu volledig digitaal. Digitaal werken in de praktijk, hoe bevalt dat?

Laat u woensdagmiddag 22 juni tijdens een interactieve workshop informeren én enthousiasmeren over het digitaal werken!

René Duifhuizen, gemeente Nijmegen, is als projectmanager van  ‘De Oversteek’, de nieuwe brug bij Nijmegen, ervaringsdeskundige.  Zijn hele team werkt nu volledig digitaal, ondersteund door Bert van Dijk van PIM.info.  Zo maakt men onder meer gebruik van een webviewer die het hele team visueel overzicht en inzicht geeft over alle projectinformatie. En inmiddels is deze werkwijze ook ingezet voor een tweede project: de bouw van de fietsbrug tussen Cuijk en Mook.

Uiteraard is er deze middag eveneens ruimte voor het stellen van uw eigen vragen. Want hoe pas je digitaal werken toe bij een groot en complex ruimtelijk project? René Duifhuizen en Piet Otten van de gemeente Nijmegen en  Bert van Dijk van PIM.info gaan onder leiding van Nico op de Laak graag met u in discussie over digitaal werken in projecten. Wist u bijvoorbeeld dat bij digitale projectbeheersing de mensen juist belangrijker zijn dan de ICT-middelen?

Voor het programma en aanmelden kunt u hier verder kijken.