terug

Congres Green Buildings 2014 in teken van circulaire gebouwen

Wanneer:
30 oktober 2014 @ 12:30 – 17:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2014-10-30T12:30:00+01:00
2014-10-30T17:30:00+01:00
Waar:
De St@art, Apeldoon
J.C. Wilslaan
7313 Apeldoorn
Nederland

Congres Green Buildings 2014 Wat betekent de circulaire economie voor organisaties en gebouwen? Dat is de centrale vraag tijdens de zesde editie van het Green Buildings congres. Corporate Facility Partners (CFP) en Building Holland, platform voor het Nieuwe Bouwen, tekenen voor de organisatie van het congres met dit jaar als thema ‘Circulaire Gebouwen’. Het congres wordt gehouden op donderdag 30 oktober 2014 in De St@art te Apeldoorn. Tijdens het congres wordt tevens voor de vierde maal de Award Duurzame Architectuur uitgereikt.

Diverse prominente keynote sprekers uit binnen- en buitenland gaan tijdens het congres uitgebreid in op de circulaire economie, de toepassing hiervan op organisaties en gebouwen en hoe circulaire gebouwen leiden tot waardecreatie.

Beslissers

Bezoekers van het Green Buildings congres zijn de beslissers en beïnvloeders van gebouwen voor financiële en zakelijke dienstverlening, care & cure, educatie, industrie en energie. Op vorige edities van dit congres gaven onder meer Philips, Rijksgebouwendienst, Dura Vermeer, Van Gogh Museum, Provincie Gelderland en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis acte de présence.

Energiebesparing grootste quick win

Bram Adema, directeur en oprichter van CFP: “Gebouwen zijn de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot in Nederland. Alle inwoners van Nederland maken gebruik van gebouwen en hebben invloed op de duurzaamheid ervan. In Nederland kan jaarlijks drie miljard euro verdiend worden door winstgevende maatregelen in energiebesparing. Hiermee is energiebesparing de grootste quick win op het gebied van duurzaamheid. Door alle Nederlanders actief aan te spreken op hun invloed en prestatie als gebouwgebruiker, groeit hun bewustzijn en verbetert hun houding ten opzichte van duurzaamheid.”

Award Duurzame Architectuur

Voor de vierde maal wordt tijdens het congres de Award Duurzame Architectuur uitgereikt. Bestaande bouw heeft het grootste potentieel en de uitdaging is om zowel duurzaam ontwerp, duurzaam gebruik en duurzame verbetering te realiseren. Deze zaken zullen door de jury beoordeeld en beloond worden, waarbij er gekeken wordt naar aspecten van de BREEAM methode. Gebouwen kunnen meedingen naar de award door zich aan te melden bij FMN.

Meer informatie over het congres Green Buildings 2014 is te vinden op de website van Building Holland.