terug

A Day In The World

Al generaties lang zijn mensen gefascineerd door tijd. We willen weten hoe de toekomst er uit zal zien maar ook hoe het verleden er uit zag. Vooral door het laatste werden mensen geïnspireerd om bijvoorbeeld een tijdscapsule te maken. Maar in de tijd van digitale en online media hebben mensen iets nieuws bedacht.
Zo werd in 2010 door YouTube, Ridley Scott Associates en LG een concept bedacht waar iedereen ter wereld aan mee kon werken. Zij plaatsten een oproep op Youtube aan iedereen die het zou zien om op 24 juli 2010 een kort filmpje te maken en dit op te sturen. Dit resulteerde in een overvloed aan beeldmateriaal van 4.500 uur, gestuurd door 80.000 mensen uit 192 verschillende landen. Van dit beeldmateriaal is de film Life In a Day gemaakt. Deze film duurt 94 minuten en 57 seconden duurt en is door iedereen te bekijken is op Youtube (of onderaan dit artikel).
De Zweedse stichting Expressions of Humankind Foundation heeft zich hierdoor laten inspireren en bedacht ADAY.org. Via deze website vragen zij fotografen over de hele wereld om op 15 mei 2012 een foto te maken van ‘het dagelijks leven’ en deze te uploaden. Alle ingezonden foto’s worden opgenomen in een online tentoonstelling. In oktober 2012 verschijnt het boek ‘A Day In The World’  met een selectie van de foto’s. Welke foto zou jij insturen om door te geven aan een volgende generatie? Meld u aan op http://www.aday.org.
Introductie A Day In The World:

De film Life In a Day: