terug

70ste internationale Fotografica beurs

De Vereniging Fotografica is op 1 oktober 1977 opgericht als ‘Camera Oldtimer Club’. De officiële naam “FOTOGRAFICA, Nederlandse vereniging van Fotograficaverzamelaars” geeft de doelstelling van de vereniging goed weer: het bevorderen van alle historische aspecten van de fotografie en cinematografie. Hieronder wordt het volgende verstaan; alle apparatuur en literatuur over de fotografie en cinematografie in de meest ruime zin van het woord.
De belangrijkste activiteit van de vereniging is het organiseren van de inmiddels grootste Fotografica-beurs van Europa in Nieuwegein. Elk voorjaar en elk najaar wordt op een zondag in de Home Boxx in Nieuwegein een voor iedereen toegankelijke beurs georganiseerd. Ruim 300 tafels met spullen uit geheel Europa, de USA en Japan leveren voor nagenoeg iedere verzamelaar elke keer weer leuke verrassingen op.
De beurs op 11 maart is de 70ste internationale Fotografica beurs die wordt georganiseerd en valt samen met  PI, de vakbeurs voor professioneel beeld, welke vanaf zondag 11 maart tot en met dinsdag 13 maart plaatsvindt in het NBC, ook in Nieuwegein.