terug

50PM: fotografiemagazine voor de iPad

"Als iedereen zijn 'rich content' gratis online zet, is er geen structureel businessmodel voor makers meer en zal de gemiddelde kwaliteit hoogstwaarschijnlijk dalen. Dat is jammer en onnodig."

Een documentair en fine-art portfolio themamagazine, exclusief gemaakt voor Apple’s nieuwste iPad tabletcomputer. Dat is wat 50PM in één zin is. Fotograaf Diederik Meijer is de bedenker en maker van het digitale magazine.
Diederik Meijer, documentair fotograaf, is bekend van zijn werk over Nederlandse gevangenen in het buitenland en Heksenkinderen in Congo. Maar ook als oprichter van het online magazine Bite!, dat hij samen met Margo de Beijer vult met bijzondere fotoreportages vanuit de hele wereld. Diederik geniet sinds kort ook bekendheid als oprichter en maker van 50PM, een nieuw onlineonly magazine speciaal gelanceerd voor Apple’s nieuwste iPad tabletcomputer. Hij werkt hierbij nauw samen met het Amerikaanse Daylight magazine. Het eerste nummer van 50PM, met als thema ‘Family Matters’, is sinds 7 december 2010 in de App Store te downloaden en kost evenveel als een kwartiertje parkeren in Amsterdam.
In P/f 1 van 2011 een interview met Diederik Meijer over 50PM.