terug

3D-druk voor fotografen met Kodak

RF0809_cover
Het augustus nummer van Rangefinder

De lezers van het magazine Rangefinder kunnen zelf de impact zien – en voelen – van het Kodak Nexpress Dimensional Printing Systeem. De cover van het augustusnummer van dit maandblad voor professionele fotografen is in 3D gedrukt met deze innovatieve en bekroonde Kodak-oplossing.

Op de cover is een klein jongetje te zien met een rustieke rode Ford pick-up. Dankzij Dimensional Printing voelen de lezers het gras in het weiland, het metaal en glas van de truck, de kleren van het jongetje en de titel van het magazine, Rangefinder.

Stof voelen
“Toen we Kodak Nexpress Dimensional Printing voor het eerst zagen en voelden, beseften we meteen dat dit onze lezers zou fascineren”, aldus George Varanakis, uitgever van WPPI’s magazine Rangefinder. “Professionele fotografen proberen zich altijd te onderscheiden van hun concurrenten en hun klanten unieke producten aan te bieden. Dimensional Printing kan hen daarbij helpen. Stel je even voor dat je een bruid een foto kan geven waarop ze de kant van haar trouwjurk kan voelen. Of dat je een fotoboek met natuurfoto’s kunt maken waarbij de klant de nerven van bladeren of de structuur in de bast van bomen kan voelen. Er zijn zoveel interessante toepassingen te bedenken.”

Meerwaarde
“Dimensional Printing schept tal van nieuwe mogelijkheden voor extra inkomsten op de fotomarkt. Fotolabs kunnen aantrekkelijke producten met een grote meerwaarde voor hun klanten produceren, terwijl professionele fotografen hun klanten een uniek aandenken kunnen aanbieden”, verklaart Mark Egeling, Photo Segment marketing manager, Kodak. “Het drukken van de cover voor Rangefinder vormt een uitstekende gelegenheid om de toepassingsmogelijkheden van deze Kodak-technologie voor te stellen aan een ruim publiek van specialisten.”

Het KODAK Dimensional Printing Systeem werd onlangs bekroond met een 2009 InterTech Technology Award van Printing Industries of Amerika. Dat is de hoogste onderscheiding voor innovatie in de grafische sector.

Dimensional Printing maakt deel uit van de Kodak Nexpress Fifth Imaging Unit Solutions. Het creëert een 3D-effect of reliëf voor specifieke tekst- en beeldelementen, zodat drukwerk er meteen uitspringt. Het drukwerk voelt helemaal aan als de afgebeelde elementen. De Kodak Nexpress Intelligent Dimensional Coating en de Kodak Nexpress Dimensional Clear Dry Ink creëren samen de 3D-effecten.

Meer informatie:
http://kodak.com/go/dimensional