terug

Nikon D750

Vandaag, vrijdag 12 september 2014, introduceert Nikon de snelle, veelzijdige en handzame D750.
141395-HR_NIKON_39L_D750_front-130ea1-original-1410444438
De Nikon D750 vergroot uw mogelijkheden en produceert prachtige full-frame beelden ongeacht opnamelocatie of -omstandigheden. De nieuw ontworpen FX-formaat sensor produceert een uitzonderlijke beeldkwaliteit met minder ruis bij hoge ISO-waarden dan ooit te voren. Een uitermate gevoelige AF, serieopnamen tot 6,5 bps en Full HD-filmopnamen op 1080/60p staan samen met de stevige kantelbare monitor garant voor een ongekende creatieve vrijheid. Dankzij ingebouwde Wi-Fi kunt u de indrukwekkende FX-formaat foto’s makkelijk en in een mum van tijd delen. Nikon’s Picture Control 2.0 biedt betere beeldverwerkingsmogelijkheden in de camera voor het optimaliseren van foto’s en video’s.Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: “Full-frame digitale spiegelreflexcamera’s worden steeds populairder en steeds meer enthousiaste fotografen profiteren van de voordelen van dit formaat. Vanwege de geavanceerde functies, zoals ingebouwde Wi-Fi, de compacte constructie en uiteraard Nikon’s bewezen beeldkwaliteit vormt de D750 een uitstekende keuze voor uiteenlopende onderwerpen. De camera presteert moeiteloos tijdens uitdagende fotografische taken, maar ook bij video, waarvoor de camera nog verder is geoptimaliseerd. We zijn allemaal erg opgetogen over de mogelijkheden van de D750: het is een geheel nieuw soort Nikon-camera dat fotografen de kracht en flexibiliteit biedt om hun inspiratie overal te volgen.”Professionele prestaties

 
De gloednieuwe sensor van 24,3 megapixels biedt een groot dynamisch bereik en produceert bij alle gevoeligheden heldere, prachtig scherpe beelden met een rijke tonaliteit. Het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent) en Nikon’s toonaangevende EXPEED 4-beeldverwerkingsenging
zorgt ervoor dat foto’s en video’s prachtig worden gereproduceerd. Het professionele Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem, dat gevoelig is tot -3 LW, staat garant voor de flexibiliteit die u nodig hebt om onder moeilijke omstandigheden snelbewegende onderwerpen vast te leggen. In combinatie met opnamesnelheden tot 6,5 bps in zowel FX- als DX-formaat zorgen deze functies ervoor dat u uw aandacht kunt richten op het onderwerp en beelden van volledige resolutie kunt vastleggen met een ongekende precisie. Daarnaast biedt Nikon’s nieuwe stand Groep-veld-AF een snelle scherpstelling, waarbij relatief kleine onderwerpen die zich dicht bij een contrastrijke of afleidende achtergrond bevinden beter van deze achtergrond worden gedetecteerd.
Flexibiliteit en delen
141390-D750_24_85_back34r_2-98a715-original-1410444435
Met een robuuste kantelbare monitor en ingebouwde Wi-Fi biedt de Nikon D750 fotografen veel flexibiliteit. Het kantelscherm klapt open en draait tot 90º omhoog of tot 75º omlaag, zodat u moeiteloos foto’s en films kunt maken vanuit unieke standpunten. Op deze monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten kunt u de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aanpassen. Met de ingebouwde Wi-Fi kunt u naast foto’s uploaden naar een compatibele smartphone of tablet ook de camera op afstand bedienen via uw smartapparaat. Download eenvoudig de gratis app Wireless Mobile Utility op uw smartapparaat.1
Vrijheid tijdens het filmen
Gebruik de snelheid, kracht en behendigheid van de Nikon D750 om indrukwekkende videobeelden vast te leggen. Nikon’s D-film biedt video van uitzendkwaliteit. De camera kan Full HD-films (1080p) opnemen met een beeldsnelheid van 50p/60p met aanmerkelijk minder ruis, moiré en valse kleuren. Via een speciaal filmmenu (toegankelijk via de i-knop) kunt u alle filminstellingen direct aanpassen. Het motorgestuurde diafragma kan worden aangepast tijdens de opname. De camera biedt clean HDMI-uitvoer en kan filmopnamen van volledige resolutie gelijktijdig opslaan in de camera en eventueel op een externe recorder. U kunt bij het filmen de ISO-instellingen gebruiken van ISO 100 tot aan ISO 51.200 (equivalent). Ook is het nu mogelijk om in de stand M automatische ISO aan te zetten. Nikon’s 3D-ruisonderdrukking vermindert willekeurige ruis, vertekening en flikkering bij filmopnamen met een hoge gevoeligheid. In de stand Weergave hoge lichten (zebra) kunt u op de cameramonitor zien welke hoge lichten uitgebeten zijn. De verbeterde audioregeling biedt nu meer flexibiliteit door: de stereomicrofooningang, fijnafstemming van de geluidsniveaus voor en tijdens de opname, instelling van het geluidsbereik (groot- en stem bereik) en een ingebouwd windruisfilter.
Handzame full-frame camera
Een superieure ergonomie, een lichte weerbestendige constructie uit één stuk en een stroombesparend ontwerp zorgen ervoor dat de Nikon D750 ware full-frame vrijheid biedt. Dankzij de diepe greep ligt de camera stevig in de hand en kunt u de camera makkelijker gedurende langere perioden comfortabel vasthouden. De sluiter van Kevlar en koolstofvezel is gedurende 150.000 ontspancycli getest en u kunt tot 1230 foto’s en maximaal 55 minuten film2 opnemen op één lading van de EN-EL15 oplaadbare Li-ionaccu.
Nieuwe creatieve mogelijkheden
Of u nu foto’s of video maakt, Nikon’s nieuw ontwikkelde Picture Control-systeem van de tweede generatie geeft u vele mogelijkheden voor en na de opname. Het biedt volledige controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Met de nieuwe instelling ‘Lokaal contrast’ kunt u het contrast nauwkeurig bepalen en fijne structuren goed laten uitkomen. Het nieuwe Picture Control-profiel ‘Gelijkmatig’ geeft u volledige vrijheid tijdens de nabewerking omdat hierbij alle details en een rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen behouden blijven. Andere creatieve mogelijkheden zijn een ingebouwde time-lapse-functie, waarmee u time-lapse-foto’s nu met vloeiende belichtingsovergangen kunt maken.
Total Digital Imaging System
141393-HR_D750_top-fc556e-original-1410444438
Als u fotografeert met de Nikon D750, ligt de volledige kracht van Nikon’s Total Imaging System binnen handbereik. Het groot assortiment aan NIKKOR-objectieven komt tegemoet aan de eisen van fotografen op elk terrein. De Nikon D750 is ook volledig compatibel met het Nikon Creatief Verlichtingssysteem en werkt samen met een reeks veelzijdige Speedlight-flitsers voor creatieve flitsfotografie.
Prijs en beschikbaarheid
De Nikon D750 is leverbaar vanaf 23 september 2014. De adviesprijs van de body bedraagt € 2199, – .
Overzicht van belangrijke kenmerken:
Nieuwe FX-formaat sensor van 24,3 MP: produceert schitterende beelddetails met hoog dynamisch bereik.
Spectaculaire lichtgevoeligheid: het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent).
Professionele AF-prestaties: Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem kan worden geconfigureerd met een dekking van 9, 21 of 51 punten en is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20°C).
Stand Groep-veld-AF: snelle scherpstelling en betere isolatie van het onderwerp tegen de achtergrond, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.
Stevige kantelbare monitor: kan tot 90º omhoog en tot 75º omlaag worden gekanteld.
Ingebouwde Wi-Fi: upload indrukwekkende full-frame foto’s naar een compatibele smartphone of tablet of bedien de camera op afstand.
Continu-opnamen: beelden van volledige resolutie met een snelheid tot 6,5 bps in zowel FX- als DX-formaat en de mogelijkheid tot onbeperkte continu-opnamen.
Multi-veldstand D-film: Full HD-films (1080p) in FX- en DX-formaat met 50p/60p. U kunt ISO 100 tot ISO 51.200 (equivalent) gebruiken tijdens het filmen, maar ook sluitertijd, diafragma en audioniveaus regelen. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plaats aanpassen.
EXPEED 4: deze beeldverwerkingsengine zorgt ervoor dat foto’s en video’s prachtig worden gereproduceerd en is nu energiezuiniger.
Picture Control 2.0: eenvoudige nabewerking met het nieuwe profiel ‘Gelijkmatig’ voor een maximaal dynamisch bereik. Fijnafregeling van details in kwart-stappen is mogelijk. Tevens is er een nieuwe instelling ‘Lokaal contrast’.
Kleurregeling van de monitor: RGBW-lcd-monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en anti-reflectiecoating. Kleurbalans en helderheid zijn aanpasbaar.
Stroombesparend ontwerp: maak tot 1230 foto’s en maximaal 55 minuten film op één lading van de EN-EL15 accu.
Full-frame handzaamheid: een superieure ergonomie en een lichte, weerbestendige camerabody uit één stuk bieden samen echte full-frame vrijheid.
Creatieve standen: ingebouwde time-lapse-functie, 7 speciale effectenstanden (nachtzicht, kleurenschets, miniatuureffect, selectieve kleur,silhouet, high-key en low-key) en 16 scenestanden.
Opslagmedia: twee SD-kaartsleuven, beide kaartsleuven zijn compatibel met SDXC- en USH-I-kaarten met hoge capaciteit.
Bediening op afstand: Naast de optie om de camera op afstand te bedienen via de WMU app, is het mogelijk om de WR-R10 draadloze ontvanger en de WR-T10 draadloze zender te gebruiken of regelt u de camera-instellingen met de WR-1 draadloze afstandsbediening. Gebruik voor een Ethernet- of draadloos LAN-verbinding de optionele UT-1 gegevenszender samen met de WT-5 draadloze zender.
141396-HR_D750_24_120_left-67ca1d-original-1410444439Nikon kondigde nog meer aan. Lees ook:
Nikon SB-500
AF-S NIKKOR 20mm f/1.8