terug

21e PANL Award voor Marieke van der Velden

Foto: © Marieke van der Velden

Marieke van der Velden heeft woensdag 23 mei de 21 PANL Award gewonnen voor haar serie over Bagdad. In totaal heeft de jury ongeveer vijfhonderd inzendingen beoordeeld. Van der Velden heeft een ander verhaal van Bagdad verteld. Samen met journaliste Paulien Bakker ging ze op zoek naar de menselijke kant. De jury heeft dat gewaardeerd. In het juryrapport staat: “Door een compleet ander beeld neer te zetten hoop ik de kijker aan het denken te zetten; Voor de kijker voelt de media aan als de waarheid, maar het is maar net naar welke kant de fotograaf fotografeert. Deze serie geeft de onbelichte kant van Baghdad aan.” Van der Velden krijgt als prijs een geldbedrag van € 2500,00.
De Amersfoortse Carla Kogelman grossierde dit jaar in de studentencategorie. Maar liefst drie series van haar werden bekroond. De jury was onder de indruk van haar zwart-wit werk. Kogelman kreeg bovendien van de sponsoren een bedrag van € 500,00.
In Pf nummer 5, dat eind mei verschijnt, staat een uitgebreid artikel over de jurering van de PANL Awards. In hetzelfde nummer heeft Marieke van der Velden een portfolio met haar serie uit Bagdad. Een interview met Carla Kogelman is te lezen op de site van Pf.
Tijdens het feest werd voorafgaand aan de uitreiking onderstaande film getoond.


Bekijk ook deze items