terug

12e editie FotoFestival Naarden

De 12e editie van het FotoFestival Naarden (21 mei tot 19 juni 2011) heeft als thema ‘Let’s face it’. Met een Engelstalig thema en gebruik van social media hopen de nieuwe curatoren Eduard Planting en Feiko Koster de Nederlandse fotografie gemakkelijker in het buitenland onder de aandacht te kunnen brengen.

De nieuwe curatoren Eduard Planting en Feiko Koster van FotoFestival Naarden

Hoewel het FotoFestival voor een groot deel voortborduurt op wat door het vorige bestuur is ingezet – nadruk op Nederlandse fotografie, enkele grote namen en veel nieuw talent – zijn er wel de nodige veranderingen. Zo is er bewust voor gekozen fotografen werk te laten insturen. “Dat geeft de mogelijkheid eens buiten het eigen kringetje te kijken”, aldus hoofdcurator Eduard Planting.
Om het FotoFestival in het buitenland meer aanzien te geven, wordt veel gebruik gemaakt van social media en is de papieren catalogus vervangen door een iPad app, die overal ter wereld kan worden gedownload. Thema dit jaar is de portretfotografie in al zijn facetten. “Juist al die facetten willen we laten zien”, zegt Planting. “Iedere exposant heeft zijn eigen visie op het portret. Soms reageren ze op elkaar. Dat levert verrassende confrontaties op.” Doordat hoofdsponsor Epson vanwege de recessie heeft afgehaakt, heeft het festival weer de eigen naam terug: FotoFestival Naarden.
fotofestivalnaarden.nl